Νέα Ανακοινώσεις

Νέα Ανακοινώσεις (18)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ, η 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το γαστρονομικό γεγονός της περιοχής μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον πλούτο της τοπικής μας γεύσης και παραγωγής.

Η βραδιά Γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, τα μέλη του οποίου προσέφεραν τα προϊόντα παραγωγής τους, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό στην περιοχή μας.

Το γεγονός προσέλκυσε δεκάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πλούσια ποικιλία από εκλεκτά θαλασσινά εδέσματα, όλα παραγωγής της Θεσπρωτίας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονταν τσιπούρες, λαυράκια, γαρίδες και στρείδια, πλαισιωμένα από κρασί επίσης τοπικής παραγωγής, που δημιούργησαν μια γευστική απόλαυση για τους παρευρισκομένους.

Η ποιότητα και η φρεσκάδα των θαλασσινών προϊόντων ήταν εμφανείς, αναδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά των τοπικών παραγωγών. Ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ, έχει καταφέρει να καλλιεργήσει περαιτέρω την τοπική κουλτούρα της θαλασσινής παραγωγής και να προωθήσει την ποιότητα των προϊόντων του.

Ένα ιδιαίτερο μπράβο αξίζει στους σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Οι ταλαντούχοι σεφ του ΙΕΚ παρουσίασαν δημιουργικά πιάτα με τα τοπικά θαλασσινά, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη γευστική αξία στο γεγονός. Ο συνδυασμός της τοπικής παραγωγής με τον επαγγελματισμό των μαγείρων δημιούργησε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση αποδείχθηκε επιτυχημένη όχι μόνο από πλευράς γευστικής ικανοποίησης αλλά και από πλευράς κοινωνικής συνάντησης και προώθησης της τοπικής παραγωγής. Αυτές οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού ιστού και στην προώθηση της τοπικής παραγωγής, ενθαρρύνοντας περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον θησαυρό των γεύσεων που έχουμε στη διάθεσή μας και ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αλιείας Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Στέφος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας και Παναγιώτης Νταής και πλήθος κόσμου.

Θερμές ευχαριστίες στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας που παραχώρησε την αίθουσα του σταθμού επιβατών Τ1 για τη διοργάνωση.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 2η «Ημέρα Γευσιγνωσίας»

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 17:00 έως 23:00 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και η δεύτερη «ΗΜΕΡΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και την στήριξη του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του νέου Λιμένα.

Με αυτή την εκδήλωση  ολοκληρώθηκε το Υποέργο 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.

Οι Σεφ και φοιτητές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, χρησιμοποιώντας τα βασικά είδη προϊόντων της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί), ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά τους πολυάριθμους επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και την ομάδα στελεχών εταιριών κρουαζιέρας που φιλοξενούσε ο ΟΛΗΓ ΑΕ για την προώθηση της Θεσπρωτίας ως προορισμός κρουαζιέρας.

Αξιοποιήθηκε το σύνολο του εκθεσιακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που αποκτήθηκε για την προώθηση των στόχων της Πράξης με παράλληλες προβολές των προωθητικών βίντεο που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών και συγκέντρωσαν τα θετικότατα σχόλια του κοινού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Β. Γιόγιακας & Μ. Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κος Θ. Πιτούλης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Στ. Μπραΐμη-Μπότση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Ι. Λώλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ιχθυοκαλλιεργειών κα Ιλ. Σπανοπούλου, Περιφερειακοί & Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας & Εμπορ/κών Συλλόγων, εκπρόσωποι των Λιμενικών αρχών, των τοπικών ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.   

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης:

-          Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και το Προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη, την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη και το Στέλεχος του ΟΛΗΓ κα Β. Παπαδημητρίου.

-          Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές του, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, και με την υποστήριξη του Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ, διοργανώνουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ώρες από 17:00 έως και 23:00 στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Λιμένα Ηγουμενίτσας την «2η Ημέρα Γευσιγνωσίας».

Ελάτε να διασκεδάσουμε δοκιμάζοντας γεύσεις θάλασσας από τις Θεσπρωτικές μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας, που θα ετοιμάσουν οι Σεφ και το Τμήμα “Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας” του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με τα κύρια προϊόντα της ντόπιας θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί) πλαισιωμένα με προϊόντα της Θεσπρωτικής γης.

Σας καλούμε να γνωρίσετε τα νόστιμα προϊόντα της θάλασσάς μας σε μια όμορφη Βραδιά Γευσιγνωσίας με την συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σπότ Εκδήλωσης https://youtu.be/g5qH8YZF-L4

Παρουσίαση της Ιχθυοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία.

 

  

 

 

Συνταγές με Φρέσκο ψάρι Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας

  

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Sivota Diamond Spa Resort στα Σύβοτα. 

Τίτλος Ημερίδας: "Η υδατοκαλλίεργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας"

 

Η Σκάλωμα ΑΕ, έχει την τιμή, να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της, στη Λωρίδα Σαγιάδας την πρώτη διεθνή επιστημονική συνάντηση του έργου SEA-on-a-Chip, στο οποίο συμμετέχει.

Οι Ευρωπαϊκές θαλάσσιες περιοχές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) της ΕΕ. Μεταξύ 3 και 5% του ΑΕΠ της Ευρώπης εκτιμάται ότι παράγεται άμεσα από τον τομέα της θαλάσσιας βιομηχανίας και υπηρεσιών. Τα παράκτια ύδατα παράγουν το 75% των υπηρεσιών οικοσυστήματος για την παράκτια ζώνη της Ευρώπης και εκτιμάται ότι παράγουν ισοδύναμη αξία των € 18 δισεκατομμύριων / έτος.

Σας γνωρίζουμε ότι υπεγράφησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι παρακάτω προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Μέτρα 1.1, 2.1 & 2.3 του ΕΠΑΛ 2007-2013 :

Σελίδα 1 από 2

BROCHURE

RECIPES

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page